17 Kasım 2009 Salı

Karnı Yarık




Yapılışı

Malzemeleri:
250 gr. kıyma
4 baş kuru soğan
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
4 adet yeşil biber
125 gr. margarin
1 kg. su

Tarifi:
Patlıcanlar soyulur tüm olarak sıvı yağda kızartılır. Daha sonra bir tepsiye dizilerek içleri doldurulacak şekilde ortadan açılır. Margarin bir tencereye konur ve sırayla kıyma kavrulduktan sonra biber, domates ve salça konur. 1 kg su ilave edilip 15 dakika kaynatılır. Bu karışım açılmış olan patlıcanların içine doldurulur. Daha sonra üzerine domates ve biber konup 15 dakika fırında pişirilir. Yemek servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder